Toppmeny

Cartier

Sammanfattning

Cartier logotypVarumärket Cartier grundades 1847 av fransmannen Louis François Cartier och förblev ett familjeföretag fram till 1964.

Idag ägs verksamheten av The Richemont Group och Cartiers produkter finns till försäljning världen över.

Företaget koncentrerade sig tidigt på att tillverka klockor och idag anses några av deras tidiga modeller vara moderna klassiker.

En av företagets största innovationer var att kombinera platina och diamanter.

Smycken från Cartier

Cartier - Halsband & ringar

Cartier har designat och tillverkat smycken för kungahus i länder som England, Ryssland, Spanien och Grekland.

Värdeorden som företaget arbetar efter är elegans och tidlöshet. Produkter signerade Cartier andas verkligen exklusivitet. Vill du unna dig ett smycke eller en klocka som inte liknar någon annan och garanterat håller hög kvalitet ska du välja en från Cartier.

Förlovnings- & vigselringar

Förlovnings- och vigselringar är en stor sektion hos Cartier och de designar både innovativa samt klassiska modeller. De klassiska ringarna är koncentrerade till material som platina, guld och klara diamanter och är ofta släta och enkla. De moderna ringarna är fantasifulla och mer vågade i sin utformning. Tack vare Cartier blev platina en eftertraktad och dyrbar metall inom smyckestillverkning, som används än idag.

Företagets produkter vänder sig till personer som gärna vill investera i utsökta produkter med en unik utformning. Smycken från Cartier riskerar aldrig att bli omoderna. Vill du röra dig bort från rådande trender och istället satsa på ett smycke eller en klocka som garanterat alltid ligger rätt i tiden är Cartier varumärket för dig.

Klockor från Cartier

Cartier - Klockor

Företagets klockor har sedan starten varit deras främsta signum och fungerat som trendsättande i många decennier inom armbandsur.

Tack vare en förfrågan från den brasilianske piloten Alberto Santos-Dumont tog Cartier fram den allra första armbandsklockan. Piloten ville ha en klocka som satt stadigt på handleden under flygningarna och modellen Santo fanns till försäljning redan år 1911.

Handledsklockan blev inom sinom tid den typ av klocka alla bar. Till en början ansågs den vara relativt okonventionellt eftersom fickuret varit dominerande under så pass lång tid, men Cartiers klockor blev snabbt populära och en statussymbol som bars av celebriteter och överklassen.

Klockorna kommer i olika modeller för män och kvinnor och det finns mer än tio stycken klassiska serier att välja mellan samt flera nya kollektioner. Repfritt safirglas, 18 karat guld, rostfritt stål, krokodilskinn, diamanter och kristall är material som ofta är inkluderade i tillverkningen av Cartiers klockor.

Övriga produkter från Cartier

Förutom smycken och klockor designar och tillverkar Cartier även parfymer, glasögon, sjalar, heminredning, pennor och läderprodukter. Hantverket står i centrum och samtliga produkter är tillverkade av bästa möjliga material, skapade med stor hantverksskicklighet.

Gå till Cartier

Fakta & kontaktuppgifter för Cartier

Hemsida:


Gå till Cartier