Toppmeny

Christian Dior

Sammanfattning

Christian Dior logotyp1945 startade den manlige modeskaparen Christian Dior det idag världskända modehuset Dior.

Dior är ett märke som andas exklusivitet. Allt från hudvård till smycken präglas av den ton som grundaren en gång introducerade, femininitet, tidlös elegans och lyx.

Smycken från Christian Dior

Smycken från Dior ligger i den högre prisklassen men precis som märkets kläder är en klocka eller ett armband från Dior en stilmarkör och en investering för framtiden.

Smyckena designas inte efter rådande trender, fokus på tidlöshet innebär att samtliga smycken från Dior kommer att kunna gå i arv och bäras i decennier.

Smycken följer designkonceptet som är signifikant för modehusets kläder och material som vitt guld, rosa guld, gult guld och diamanter är inte ovanliga. Smycken är intrikata och andas lyx och hög kvalitet samt stort hantverksmässigt kunnande. Diors smycken passar den sofistikerade kvinnan som klär sig tidlöst och elegant.

Dior tillverkar också en smyckeskollektion i den högre klassen där man enbart använder sig av 18 eller 24 karats guld och ädelstenar som exempelvis diamanter, rubiner och safirer, en kollektion som är unik och där smycken endast tillverkas i begränsad upplaga.

Klockor från Christian Dior

Dior tillverkar även exklusiva och högteknologiska klockor där material som guld, krokodilskinn och ädelstenar används flitigt.

Viktiga händelser i Christian Diors historia

Modehuset fick stor uppmärksamhet 1947 då Christian Dior presenterade en kollektion vid Corolle som sedan kom att kallas för The New Look.

Kollektionen var något av en revolution inom modeindustrin och fokuserade på klänningar med smala axelband, åtsittande byst och midja samt en mycket vid kjol. Modehuset blev förenat med kläder som signalerade en tidlös elegans och en stor portion femininet som hyllade och framhävde de kvinnliga formerna.

Christian Dior avled 1957 endast 52 år gammal. När chefsdesignerna gått bort tog designern Yves Saint Laurent över modeimperiet och drev det fram till år 1961, då han startade sitt eget klädmärke. Idag heter chefsdesigner på Dior, Raf Simons, som under många år var kreativ chef för klädmärket Jil Sander.

Från 1996 till 2011 var det den brittiska modeskaparen John Galliano som var Diors chefsdesigner, men Galliano sparkades på grund av en skandal där han uttryckte antisemitiska åsikter offentligt.

Modehuset Dior ägs av den sjunde rikaste mannen i världen, Bernard Arnault, som står som ägare till ett holdingbolag som omfattar mer än 60 prestigefyllda företag som alla är inriktade på lyxkonsumtion.

Dior har varit revolutionerande inom många områden och lanserade sin klassiska parfym vid namn Miss Dior redan 1947. Idag erbjuder modehuset inte bara tidlösa och åtråvärda kläder för kvinnor, män och barn utan även accessoarer, smink, parfymer, hudvård, klockor, smycken, skor och läderprodukter.

Gå till Christian Dior

Fakta & kontaktuppgifter för Christian Dior

Hemsida:

Telefon: +442071720172


Gå till Christian Dior