Toppmeny

Edblad

Sammanfattning

Edblad logotypGrundarna av företaget Edblad är Cathrine och Hans Edblad. De startade sin verksamhet år 2006 i en ateljé belägen på en ö i Stockholms nordligaste skärgård.

Numera ligger huvudkontoret i Norrtälje och företaget har expanderat rejält och har idag sju egna butiker i Stockholm. Dessutom är de representerade hos återförsäljare i ett tiotal andra länder utanför Sveriges gränser.

Trots att företaget vuxit ur sina ursprungliga lokaler, sker fortfarande en viss del av formgivningen ute i skärgårdsateljén. Förutom smycken tillverkar och formger Edblad även inredningsprodukter och kläder.

Design & formspråk

Edblads vårkollektion 2014

Formspråket är så pass enhetligt att smyckena fungerar bra ihop och kompletterar varandra oavsett serie eller kollektion. Stela, mjuka, breda och smala armband, korta och långa halsband, tuffa och enkla ringar. Utbudet hos Edblad är stort och det är lätt att hitta nya favoriter. Vissa ringar finns i hela elva olika varianter och samtliga ringar går att kombinera helt efter eget tycke och smak.

Edblads armband Anchor

Färgvalen och materialkombinationerna för respektive smyckeskategori känns nästan oändliga hos Edblad. Fängslas man av ett visst smycke i en speciell serie är det roligt att börja samla på fler smycken ur samma serie då de är utformade att passa extra bra ihop. Valmöjligheterna står i fokus hos Edblad och att fritt kunna mixa och matcha ur samtliga kollektioner känns både tryggt och roligt.

Smycken för välgörande ändamål

När du köper smycken från Edblad går en del av köpesumman till olika välgörenhetsföreningar som Naturskyddsföreningen och SOS barnbyar.

Naturskyddsföreningen – Rädda de viktiga bina

När du köper Edblads bismycken hjälper du Naturskyddsföreningen med 50 kronor per smycke. Anledningen till att smyckena är utformade som bin är att bina på många håll i världen är på väg att försvinna, något som kan komma att få stora konsekvenser.

Edblads bihalsband

Två tredjedelar av alla grödor som odlas i världen pollineras till största delen med hjälp av bin. Om bina försvinner kommer det få stora konsekvenser för matproduktionen i världen.

SOS barnbyar i Kambodja

50 kronor av varje smycke Edblad säljer går till SOS barnbyar i Kambodja som är ett av världens fattigaste länder och där uppskattningsvis över 600 000 barn är föräldralösa.

Många barn tvingas börja arbeta tidigt och många föräldralösa barn är utsatta för människohandel. Med hjälp av SOS barnbyar som för närvarande har tre barnbyar i Kambodja, får utsatta familjer hjälp på plats så att de kan fortsätta leva tillsammans.

Målgrupp för Edblads smycken

Edblad silversmyckenEdblad har smycken för personer i alla åldrar, för alla typer, stilar och tillfällen. Kollektionerna vid namn Eternity, We och Monaco är företagets storsäljare och därmed ett bra förstahandsval om man vill ha något som både är klassiskt och trendsäkert.

Edblad skapar och erbjuder ett brett sortiment av armband, halsband, ringar och örhängen för både kvinnor och män. Materialkombinationerna är spännande och de flesta smycken tillhör en specifik serie som gör det lätt för kunden att hitta produkter som passar ihop. Oavsett vilken kollektion smycket du förälskat dig i tillhör, är det enkelt att hitta andra smycken från Edblad som det fungerar ihop med.

Hur många man vill bära från respektive kollektion väljer du själv. Det finns smycken från Edblad som fungerar perfekt till vardags men även smycken av festligare karaktär som känns riktigt lyxiga. För pojkar och herrar har Edblad en speciell smyckeskollektion där produkterna främst består av rostfritt stål, svart emalj och roséguld.

Armband och ringar från Edblad

Material i Edblads smycken

Edblad smyckenSmycken signerade Edblad tillverkas gärna av rostfritt stål, silver och roséguld samt pryds av halvädelstenar som zirkoner. Designkonceptet är personligt men stramt och signalerar den berömda skandinaviska minimalismen. Ett koncept som visats sig mycket framgångsrika både på hemmaplan och utomlands.

Gå till Edblad

Fakta & kontaktuppgifter för Edblad

Hemsida:

Adress:
Edblad
Stora bagghusvägen 233
760 40 Väddö

Telefon: 0176 - 20 87 90

E-post: info@edblad.com

Butiker som saluför smycken från Edblad

Gå till Edblad