Toppmeny

Marc Jacobs

Sammanfattning

Marc Jacobs logotypMarc Jacobs är namnet på en manlig amerikansk modedesigner.

Jacobs utbildade sig till modeskapare vid den högaktade designhögskolan Parsons School of Design i New York.

Företaget Marc Jacobs har idag fler än 200 butiker i mer än 80 olika länder och erbjuder allt från barnkläder, parfymer och skor till herrkläder, klockor och smink, där alla produkter bär Marc Jacobs namn.

Marc Jacobs & Marc by Marc Jacobs

Den ursprungliga linjen Marc Jacobs producerar produkter som är eleganta och tidlösa medan den kompletterande linjen Marc by Marc Jacobs signaleras av lekfullhet, starka färger och trendighet.

Smycken från Marc Jacobs

Det som är signifikant med Marc Jacobs smycken är gränsen mellan det klassiska och det barnsliga. Smyckena signalerar gärna lyx och flärd men uppfattas aldrig som tråkiga och stela. Söker man klockor och smycken som inte liknar något annat ska man vända sig till Marc Jacobs.

Det är enkelt att hitta favoriter i deras sortiment oavsett om man föredrar enkla och stilrena smycken eller något lite mer uppseendeväckande som galna bijouterier. Eleganta och enkla örhängen, halsband, ringar och armband av förgylld koppar som passar de flesta blandas med mer innovativa och humoristiska smycken som pryds av djurmotiv i starka färger.

De klockor och smycken som bär signumet Marc Jacobs följer estetiken rörande kläderna och förmedlar lyx kombinerat med en stor dos humor och lekfullhet.

Klockor från Marc Jacobs

Klockorna följer samma designmönster som smyckena. Dessa eleganta klockor presenteras sida vid sida med mer moderna klockor med exempelvis knallgula läderarmband och illustrerade urtavlor för den yngre generationen.

Klockorna som produceras för Marc Jacobs finns i alla möjliga varianter, färger och former för både dam och herr. Tidlösa armbandsur tillverkade av stål och rosa guld är återkommande klassiker i sortimentet samt lyxiga guldpläterade varianter utsmyckade med ädelstenar.

Viktiga händelser i Marc Jacobs historia

1986 lanserade han sin första klädkollektion under det egna namnet Marc Jacobs. Han har mottagit ett flertal priser genom åren för sin design.

1987 utsågs han till den yngsta vinnaren genom tiderna av det prestigefyllda modepriset Perry Ellis Award for New Fashion Talent, ett pris som utfärdas av CFDA, The Council of Fashion Designers of America.

Jacobs yrkesskicklighet gjorde att han under åren 1997 till 2013 även agerade chefsdesigner för det anrika modehuset Louis Vuitton. Förutom sitt första klädmärke med namnet Marc Jacobs introducerade Jacobs ytterligare en linje, år 2001, vid namn Marc by Marc Jacobs.

Det andra klädmärket är inriktat på den yngre generationen och har ett mer ungdomligt uttryck. Klädmärket Marc Jacobs har rönt stora framgångar och 2007 stärktes märket ytterligare genom en lansering av en speciell glasögonlinje samt en parfym.

Gå till Marc Jacobs

Fakta & kontaktuppgifter för Marc Jacobs

Hemsida:

Adress:
Marc Jacobs
24-25 Mount Street
Mayfair, London, UK

Telefon: +442074087066

E-post: eu.customercare@marcjacobs.com

Gå till Marc Jacobs