Toppmeny

Pilgrim Jewellery

Sammanfattning

Pilgrim Jewellery logotypDet danska varumärket Pilgrim Jewellery grundades 1983 av Annemette Markvad och Thomas Adamsen.

Huvudkontoret är beläget på Jylland i Skanderborg där cirka 70 personer arbetar med att föra varumärket framåt.

Pilgrims smycken finns representerade hos mer än 4000 återförsäljare runt om i världen.

Pilgrim Jewellerys smyckesutbud

Pilgrim Jewellery erbjuder ett stort och brett sortiment av armband, ringar, halsband, hängen, örhängen, klockor och solglasögon. Resan från starten där smyckena enbart såldes på festivaler till dagens framgångsrika företag är lång, men formspråket är detsamma och grundarna skapar alltid från hjärtat.

Varumärket är idag internationellt erkänt och fokuserar på att ta fram produkter som är trendiga och moderiktiga. Pilgrim Jewellery utkommer med hela sex kollektioner varje år och produkterna finns till försäljning i mer än 50 olika länder.

Smyckenas utformning en hyllning till musiken

Från början sålde Markvad och Adamsen sina smycken främst på olika musikfestivaler. Utformningen av smyckena var en hyllning till musiken och människorna och återspeglade värdeord som närhet, spontanitet och autenticitet. Samma ledord är aktuella än idag och Pilgrims smycken skapas med syftet att få användaren att känna sig vacker.

Pilgrim Jewellerys målgrupp

Pilgrims smycken passar alla män och kvinnor oavsett ålder och sysselsättning. Balansen mellan det moderna och det klassiska är väl avvägd och smyckena känns unika och eleganta. De flesta produkter är pläterade med silver eller guld för en gedigen och äkta känsla. Varje enskilt smycke har satts ihop för hand och kvaliteten är hög och jämn.

Pilgrim Jewellery är ett varumärke som passar personer som är modemedvetna och ofta varierar sina smycken och tycker om att ha många olika alternativ. Smycken går lätt att kombinera då de talar samma språk och matchar varandra rent utseendemässigt.

Har du en förkärlek för en bohemisk med ändå modemedveten design, och uppskattar ett ständigt omväxlande sortiment är Pilgrims produkter som gjorda för dig.

Material i Pilgrims smycken

Modegraden är hög för Pilgrims smycken och samtliga produkter är handgjorda och hundra procent nickelfria. Mässing, zink, tenn är vanliga material rörande smycken och ofta pläteras grundmaterialen med koppar, guld eller sterlingsilver för en exklusivare känsla. Naturmaterial som sötvattenspärlor, glasstenar, kristaller och ädelstenar används flitigt för att ge smycken det lilla extra.

Andra produkter i Pilgrims sortiment – Solglasögon & klockor

Pilgrim Jewellery producerar inte bara smycken utan även solglasögon och klockor. Dessa accessoarer har samma lite bohemiska karaktär beblandad med ett modernt uttryck, och kollektionerna för glasögon och klockor är uttrycksfulla och passar den modemedvetna kunden. Glasögonbågarna tillverkas av både plast och metall.

Klockorna från pilgrim har en varierande design och det finns allt från klassiska armbandsur av rostfritt stål till nya tappningar där armbanden är tillverkade av färgglatt gummi.

Gå till Pilgrim Jewellery

Fakta & kontaktuppgifter för Pilgrim Jewellery

Hemsida:

Adress:
PILGRIM A/S
Søtoften 8
8660 Skanderborg, Denmark

Telefon: +4563333333

E-post: mail@pilgrim.dk

Butiker som saluför smycken från Pilgrim Jewellery

Gå till Pilgrim Jewellery