Toppmeny

Schalins

Sammanfattning

Schalins logotypSchalins är idag en av Nordens största ringtillverkare och har sedan 1944 tillverkat ringar i guld, silver, titan och palladium till svenska folket.

En av företagets mest kända smyckesdesigners är Lars Wallin som har designat en av Schalins kollektion av ringar för Schalins.

Unika & personliga ringar med din egen design

Eftersom Schalins inte använder sig av ringar i lager börjar dom tillverkningen av din ring från grunden, med början samma dag du beställer den. En stor del av deras tillverkning är specialringar, så vill du ha en ring som ingen annan har bör du titta på Schalins formgivningssida online. Där kan du enkelt ändra på diamantkvalitet, antal diamanter, fattning, yta, bredd, höjd, mm.

Deras förlovnings- och vigselringar säljs enbart genom utvalda återförsäljare för att du ska kunna få en personlig service, få goda råd av erfarna guldsmeder och kunna prova olika ringar ur sortimentet.

Du kan välja mellan ett stort antal typer av gravyrer utristade med diamant eller laser, som den klassiska inre gravyren med datum, namn och symboler, men även en yttre gravyr i form av budskap, stjärntecken eller andra symboler. För de ringmodeller som har en höjd som tillåter det kan du även få en kantgravyr.

Enbart svenskt guld i Schalins ringar

Guldet i alla företagets smycken är brutet i Sverige och smälts i egna ugnar på traditionellt sätt och deras sortiment av förlovnings- och allians/vigselringar säljs enbart genom utvalda återförsäljare. De flesta ringar i guld är i 18 karat, men även 14 och 9 karat förekommer.

Deras guld gjuts i rör som sedan maskinbehandlas och kapas till s.k. ringämnen. Ringämnena värms upp till en viss exakt temperatur för att få korrekt följsamhet och mjukhet. De bearbetas sedan i olika maskiner, från handstyrda mindre fräsar och svarvar till de mest avancerade CNC-maskinerna för att få aktuell form och mönster. Deras maskiner kan göra i stort sett alla mönster du kan tänka sig.

Återförsäljare för Schalins ringar

Några stora återförsäljare som kan nämnas är Guldfynd, Albrekts och Hallbergs, där du kan hitta speciellt utvalda modeller för dessa butiker.

Gå till Schalins

Fakta & kontaktuppgifter för Schalins

Hemsida:

Adress:
Schalins Ringar AB
Voltvägen 39
Box 3036
831 02 Östersund


Organisationsnummer: 556161-6110
Omsättning: 119 miljoner kronor
Antal anställda: 38

Butiker som saluför smycken från Schalins

Gå till Schalins