Toppmeny

Shieldmaid

Sammanfattning

Anna Odebäck - Grundare av Shieldmaid

Anna Odebäck – Grundare av Shieldmaid

Smyckesdesignföretaget Shieldmaid grundades av Anna Odebäck 2013 utifrån ett intresse för mode och design och en stark längtan att förverkliga drömmen att fullt ut få ägna sig åt passionen att skapa vackra smycken.

I april 2014 utnämndes Shieldmaid tilldet prestigefyllda Precious Talent 2014, ett nordiskt smyckedesignpris, och 2015 fick Anna ta emot priset för Precious Talent of the Year 2015.

Shieldmaid står för en stilren nordisk design i hantverksmässig kvalitet, och moderna smycken som man ska bära för att man tycker att de är vackra. Men de bär också på en historia om möten mellan tider och kulturer, och om styrka och handlingskraft.

Jag vill skapa smycken i skärningen mellan det stilrena, eleganta och det fantasifulla, spännande. Jag vill att mina smycken ska ha flera dimensioner, att de ska förmedla en känsla och bära på en historia

Varje själ kan behöva en sköld ibland och varje hjärta dess kraft att följa sin inre röst. Inspirationen till kollektionen Shield No 1 kommer bland annat från forntida smycken och sköldar, och från sköldmöerna, starka vikingakvinnor med äventyrliga liv, som för 1000 år sedan stod för kraft och mod, den så kallade Sköldmön.

Skölden stod för skydd men hade också symboliskt värde. Jag har gett sköldarna persiskt mönster vilket också speglar något viktigt såväl förr som nu: utbyte och möten mellan människor världen över. I Shields No 1 vävs kulturer, historia, myter och sagor samman.

Gå till Shieldmaid

Fakta & kontaktuppgifter för Shieldmaid

Hemsida:

Adress:
Shieldmaid
Oröd 1294
280 60 Broby

Telefon: 070 - 280 95 85

E-post: info@shieldmaid.se

Gå till Shieldmaid