Toppmeny

Tiffany & Co

Sammanfattning

Tiffany & Co. logotypDet amerikanska juvelföretaget Tiffany & Co grundades 1837 i New York av Charles Lewis Tiffany och Teddy Young.

Sedan 40-talet har företagets flaggskeppsbutik varit belägen på den berömda avenyn Fifth Avenue på Manhattan. Förutom denna butik har företaget cirka 200 återförsäljare runt om i världen.

Herr Tiffany blev senare ensam ägare till företaget och koncentrerade verksamheten till att omfatta försäljning av smycken, juveler och silverarbeten.

The Tiffany Diamond

Tiffany & Co köpte en av världens största diamanter år 1878 från en diamantgruva i Sydafrika. Den gula diamanten bearbetades till 128,54 karat under ledning av Tiffanys juvelexpert och fick hela 82 fasetter.

Diamanten fick namnet The Tiffany Diamond och blev ett bevis på Tiffanys exemplariska juvelhantverk. Tiffany & Co stod också för en revolution rörande utformning av förlovningsringar kallad The Tiffany Setting, en design som än idag är en av de mest eftertraktade och klassiska när man pratar om förlovnings- och vigselringar.

Den revolutionerande utformningen skapade grunden för designen där diamanten på förlovningsringen hålls fast av ett antal klor istället för att inneslutas i ringens band eller i en ram. Detta gör att diamanter kan belysas från alla tänkbara håll och sätt vilket skapar en otroligt effektfull och vacker ring.

Design & formgivning av Tiffanys smycken

Tiffany & Co är ett anrikt juvelföretag och smycken som tillverkas i företagets namn är tidlösa, eleganta och exklusiva. Tiffany har anställt juvelerare och guldsmeder som har designat smycken åt kungligheter och presidentfruar.

Tiffany har även stått bakom utformningen av ceremoniella sablar åt amerikanska krigsgeneraler, uppdaterat det amerikanska riksvapnet samt skapat designen rörande the medal of honor, som är den absolut främsta hedersmedaljen man kan få inom den amerikanska militären. Tiffanys storhet och kunskap rörande juveler och smideshantverk lever vidare och företaget är lika populärt idag som för hundra år sedan.

Smycken som produceras hos Tiffany är i en klass för sig. Grundaren Charles Lewis Tiffany hade en dröm och en vision om att köpa och sälja juveler och smycken utöver det vanliga. Än idag hedras hans vision och smycken som produceras för Tiffanys är unika, förtrollande och oförglömliga. Smycken från Tiffany passar inför ett stundande bröllop eller som en oförglömlig present till någon du verkligen bryr dig om.

Material som används i smycken från Tiffany & Co.

Smycken från Tiffany är åtråvärda och materialen och hantverket är utsökt och håller högsta kvalitet. Hos Tiffany & Co hittar du ett stort sortiment bestående av allt ifrån armband, broscher, örhängen och halsband till ringar, förlovningsringar och herrsmycken. Silver, guld, platina, koppar och ädelstenar som pärlor, safirer, diamanter och färgade ädelstenar är alla material som används flitigt för tillverkningen av smycken från Tiffanys.

Gå till Tiffany & Co

Fakta & kontaktuppgifter för Tiffany & Co

Hemsida:


Gå till Tiffany & Co