Toppmeny

Unica Of Sweden

Sammanfattning

Unica Of Sweden logotypUnica Of Sweden är ett svenskt varumärke som grundades av smyckesdesignern Veronica Lindgren i skånska Vellinge år 2005.

Samtliga smycken tillverkades från början i Lindgrens ateljé i Vellinge men i takt med att företaget expanderade, förflyttades tillverkningen till Asien.

Uppseendeväckande smycken

Smyckena från Unica Of Sweden är uppseendeväckande och inget för den som söker stilrena och minimalistiska bijouterier. De känns feminina utan att vara allt för gulliga.

Veronica har hittat en fin balansgång där ett armband bestående av dödskallar gärna vägs upp av rosetter eller någon annan mjukare detalj. Fredsmärken, kors, hjärtan och färgglada pärlor är återkommande i designen för smycken signerade Unica Of Sweden.

Halsband, ringar, armband och örhängen pryds bland annat av färgstarka bomullsband, jade, natursten, sötvattenspärlor, halvädelstenar, strasstenar, kristaller och finurliga berlocker.

Smyckena är personliga och Lindgren inspireras av livets lyckliga stunder och vill att produkterna ska förmedla en känsla av glädje och lyx. Silver är det material som används allra flitigast men även förgyllda länkar och berlocker dyker upp här och var i kollektionerna.

Smycken för dig som vill sticka ut från mängden

Det märks att glädje och livets goda stunder är en stor inspirationskälla för dessa kollektioner. Produkterna passar kvinnor i de flesta åldrar som har en positiv livssyn och gärna bär smycken som sticker ut från mängden.

Du som har en förkärlek till kristaller, strass och klara färger kommer med största sannolikhet att tycka om smycken från Unica Of Sweden. Är du dessutom en kvinna med en personlig stil eller gillar en mix mellan rockigt och feminint, så passar Unica Of Sweden dig som handen i handsken.

Enkla naturmaterial som läder och bomull möter ofta exklusivare material som guld, silver och strass i varumärkets kollektioner. Tycker du mer om klassiska, enkla och tidlösa smycken kommer dessa smycken troligtvis inte att tilltala just dig. Men är du öppen för udda kombinationer och mycket glitter är detta kanske ditt nya favoritmärke!

Ann Wilson designer av smyckeskollektionen My Way

Är du ett fan av tv-programmet Let’s Dance kanske denna information inte kommer som en nyhet för dig, men för er som inte är bekanta med programmet och framförallt jurymedlemmen Ann Wilson, kan vi berätta att Wilson har designat en smyckeskollektion tillsammans med Unica Of Sweden.

Wilsons kollektion heter My Way och består av både armband, örhängen och halsband, där de främsta materialen är läder och kristall. Kollektionen lanserades 2010 men finns fortfarande till försäljning, så vill du glittra ikapp med Wilson ska du välja hennes smycken från Unica Of Sweden.

Gå till Unica Of Sweden

Fakta & kontaktuppgifter för Unica Of Sweden

Hemsida:

Adress:
Unica Of Sweden KB
Industrigatan 1
235 32 Vellinge

Telefon: 073 - 142 15 88

E-post: veronica@unica.se

Organisationsnummer: 969716-3229

Gå till Unica Of Sweden