Frogpearl onlinebutikFrogpearl startades 2011 av Felicia Sobocki, före detta professionell dansare med en civilekonomexamen från Handelshögskolan, med målet att att påverka smyckesindustrin till det bättre.

Så här säger Felicia Sobocki om sin vision för företaget:

Min vision är att kombinera design med ansvarstagande och lyfta fram pärlsmycket på ett nytt sätt. Pärlor kan bäras på så många olika sätt, passar lika bra på bröllop eller till en vacker klänning som till favoritjeansen och en sliten t-shirt.

Äkta & högkvalitativa, odlade sötvattenpärlor

Felicia är är Certifierad pärlgraderare, från GIA Education. Pärlorna som används i Frogpearls smycken är äkta odlade sötvattenpärlor från Biwa- och Leisuremusslorna som uppnår den näst högsta kvalitetsstandarden, AA.

De har även ett exklusivt pärlsmycke med äkta saltvattenpärla som uppnår AAA-standard och som bara finns i ett begränsat antal.

Fyra olika pärlsorter i Frogpearls sortiment – Berry, Baroque, Coin & Rice pearls

Frogpearl har fyra olika pärlsorter i sitt sortiment:

 • Berry pearls
  Dessa pärlor är de mest klassiska och största (11×7 mm) pärlorna i deras sortiment och kallas även Fat center pearls.
 • Baroque pearls
  Detta är pärlor som är runt oregelbundna i formen och kan variera i storlek. Storleken på de Baroque pearls som Frogpearl använder är 6×8 mm. Dessa pärlor är för dig som gillar den klassiska runda pärlan men vill ha en liten annorlunda tvist.
 • Coin pearls
  Dessa pärlor har en vacker pärlemorskimrande färgton, är platta till formen, 11 mm i diameter och den typ av pärlor som många tycker skiljer sig mest från traditionellt pärlcollier.
 • Rice pearls
  Rice pearls är som namnet antyder formade som riskorn och är Frogpearls minsta pärlor med en storlek på 4×8mm. Dessa pärlor brukar vara populära för den som är nybörjare på pärlor.

Frogpearls etik och miljöansvar

Frogpearl arbetar aktivt med att smyckesproduktionen ska vara så bra som möjligt i varje steg, på alla sätt och för alla. Detta uppnår dom genom att samarbeta med små familjeägda företag i Kina och Hong Kong som de regelbundet besöker för att förmedla en helt transparent produktionskedja för dig som konsument.

Användning av helt återvunnet material i deras smyckesboxar och klimatkompensering för deras transporter är två sätt de ser till att hålla nere sin påverkan på miljön.

Leave your comment