JohannaN onlinebutikJohannaN startades 2009 i Umeå av Johanna Nilsson från Östersund och säljs idag av 50 återförsäljare i 10 länder.

Som JohannaN själv skriver:

Vi skapar smycken i mötet mellan norrländsk design och thailändsk hantverkshistoria. Alltid med kvalitet, service och transparent produktion i fokus.

Unika smycken av handgjuten & handsågad mässing med tillverkning i Thailand

Smyckena från JohannaN är unika och personliga unisexsmycken för dig som vill ha annorlunda accessoarer att komplettera din stil med. Tillverkningen sker i Thailand med hjälp av skickliga hantverkare.

Anledningen att tillverkningen sker i Thailand är att där finns stora fyndigheter av zink och koppar, som när de smälts ihop bildar mässing. Under flera generationer av hantverk med mässing har en hantverkstradition byggts upp i Thailand kring mässingen – en hantverkstradition som bara finns på ett fåtal platser i världen i dag.

Smyckena är tillverkade i handsågad och handgjuten mässing, sterling silver samt silverpläterad och rodiumpläterad mässing och kan bäras av alla åldrar.

JohannaN fokuserar på Slow Fashion för kvalitet, långsiktighet & minimal miljöpåverkan

Fokus ligger på s.k. Slow Fashion, dvs. en inställning till mode där kvalitet, minimal miljöpåverkan och gärna med intressant och unik design går före kvantitet. Slow Fashion är för fashionistas vad Slow Food är för gourmeter. Genom att prioritera färre och finare accessoarer som tillverkas med kvalitet, långsiktighet och minimal miljöpåverkan som viktiga faktorer uppnås en minimal negativ miljöpåverkan.

JohannaN säljer även böcker på temat Slow Fashion och hållbart mode, samt även miljövänliga putsmedel för mässing och silver.

Artister som bär JohannaNs smycken

Några artister som kan ses i smycken från JohannaN är Adam Tensta, Laleh, Jessica Folcker, Dennis Lyxzén, Linnea Henriksson, Kajsa Grytt, Say Lou Lou och Cleo.

Viktiga händelser i JohannaNs historia

Januari 2013

JohannaN vinner Umeå Skaparpris för Årets Design och belönas med ett stipendium på 5000 kr med följande motivering:

Smyckesdesignern Johanna Nilsson är en sann eldsjäl i mode-Umeå som bidrar till att sätta Umeå på kartan både nationellt och internationellt. Hennes ambitioner om hållbar produktion är ständigt i fokus och hon är bra förebild för andra företag i modebranschen

Leave your comment