Toppmeny

Efva Attling

Sammanfattning

Efva Attling logotypEfva Attling är en svensk formgivare som varit sysselsatt inom både musik- och modellvärlden innan hon satsade helhjärtat på smyckesdesign.

Det egna märket Efva Attling grundades 1996 och är idag ett starkt varumärke i smyckesindustrin.

Företagets målsättning är att göra smycken som är stilfulla, vackra och inspirerande och kallar det ”Beauty with a thought”, skönhet med en tanke.

Företaget driver idag sex så kallade konceptbutiker i storstäder som Stockholm, Malmö, Oslo och New York.

Efva Attlings första egendesignade halsband har burits av många celebriteter däribland Madonna, Meryl Streep, Paris Hilton och Sharon Stone.

Efva Attlings signatursmycke Homo Sapiens

Attlings egendesignade signatursmycke som väckte stor uppmärksamhet och habegär världen över var ett halsband vid namn Homo Sapiens, ett halsband som bestod av två silverbrickor på en läderrem, där den ena brickan var stansad med Homo och den andra med Sapiens, som betyder den vetande mannen på latin.

Syftet med halsbandet Homo Sapiens var att påtala människors lika värde. Företaget har fortsatt att växa även efter 1999 då halsbandet Homo Sapiens tog världen med storm. Smycken från Efva Attling återfinns idag hos mer än 200 återförsäljare i över tio länder. Precis som då företaget startade präglas smycken än idag av en unik och vacker design som syftar till att väcka eftertänksamhet hos bäraren.

Efva Attlings smyckesutbud

Little Astra Fall Necklace halsband från Efva Attling

Little Astra Fall Necklace halsband från Efva Attling

I Efva Attlings smyckesutbud återfinns vigselringar, halsband, ringar, örhängen, armband, klockor och broscher. Det material som används flitigast är silver men exklusivare material som vitguld och rosa guld finns också. Diamanter och pärlor är de ädelstenar som oftast pryder smycken signerade Efva Attling.

Utbudet av ringar är stort och varierat och enklare modeller trängs med mer intrikata varianter. Smyckena är inte enbart för kvinnor utan det finns både ringar, armband, halsband och klockor speciellt framtagna för män.

Efva Attling erbjuder också specialdesignade smycken. Gravering av ringar och halsband med ett personligt meddelande går att beställa i företagets butiker och kan passa bra som en present vid till exempel giftermål, födelsedag eller någon annan högtid.

Smycken från Efva Attlings kollektioner är överlag relativt stilrena och enkla. Även om smycken är tillverkade av högklassiga material upplevs de inte som pråliga eller skrytsamma. Designen är rättfram och tydlig och vill gärna bidra till reflektioner och insikter hos användaren vilket ger smycken ytterligare en dimension, förutom att bara vara vackra att se på och bära.

Priserna varierar och det finns garanterat ett smycke för alla plånböcker.

Klockor & parfymer

Efva Attling saluför inte bara smycken idag utan tillverkar även klockor och i november 2013 lanserades även den första parfymen märkt Efva Attling som går under namnet Amor Vincit Omnia.

Viktiga händelser i Efva Attlings historia

  • 1999 öppnade Efva Attling sin första ateljé på Hornsgatan 42 på Södermalm i centrala Stockholm.
  • 2001 expanderade hon sin verksamhet och köpte grannlokalen, där hon inredde sin första butik.
  • I november 2004 öppnade hon en ny butik, ”Efva Attling Stockholm”, på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm, vägg i vägg med Gucci och Louis Vuitton.
  • År 2010 utsågs Efva Attling till vinnare av priset Guldknappen i kategorin Accessoarer av den svenska modetidningen Damernas Värld.
Gå till Efva Attling

Fakta & kontaktuppgifter för Efva Attling

Hemsida:

Adress:
Efva Attling Stockholm AB
Söder Mälarstrand 65
Box 38097
100 64 Stockholm

Telefon: 08 - 641 74 40

E-post: petra@efvaattling.com

Organisationsnummer: 556583-2614
Omsättning: 104 miljoner kronor
Antal anställda: 45

Butiker som saluför smycken från Efva Attling

Gå till Efva Attling