Toppmeny

Safari Jewelry

Sammanfattning

Safari Jewelry logotypSafari Jewelry är ett amerikanskt företag som tillverkar handgjorda smycken av ädla metaller och ädelstenar.

De afrikanska elefanthårsarmbanden är handgjorda av ädelmetaller för att efterlikna originalsmyckena som vävdes av elefanthår.

I över 20 år har företaget fokuserat på att skapa smycken av hög kvalitet som är tänkta att hålla under en hel livstid.

Företaget fokuserar främst på olika sorters armband som är tillverkade på ett sätt som gör dem väldigt lätta. Varje smycke eller armband är unikt och graverat med Safari Jewelrys signum.

Safari Jewelrys kollektioner

Safari Jewelry erbjuder cirka sju kollektioner där det finns speciellt lätta smycken och även klassiska modeller som är lite tyngre samt tillhörande accessoarer.

Armbanden är konstruerade av ett flertal silver- eller guldtrådar och därmed varierar de i vikt. Kollektionerna fokuserar på olika material som silver, guld, diamanter och koppar. De tunna trådarna ska påminna om elefanthår och föra tankarna till exotiska safariresor.

Armbanden finns oftast i olika storlekar så att du kan vara säker på att du får ett armband som passar just din handled. Det går utmärkt att bära många armband från Safari Jewelry på en och samma gång.

Även om fokuset ligger på armband för Safari Jewelry, erbjuder företaget även hängen, ringar, örhängen, manschettknappar och halsband.

Tack vare att armbanden inte är tunga att ha på sig, kan man ha flera på sig vid ett och samma tillfälle.  Våga prova något nytt, ta del av våra produkter från Safari Jewelry och upptäck en ny värld av vackra smycken.

Design och formspråk för Safari Jewelrys smycken

Formspråket är genomgående och samtliga produkter passar ihop med varandra. Designen är tydlig och oavsett vilken kollektion du väljer är smycken uppbyggda på samma sätt.

Designen är enkel och smyckena går bra att kombinera med andra guld- och silveraccessoarer som du redan har. Faller du för en speciell kollektion kan du börja med att kanske köpa ett av företaget signaturarmband och sedan komplettera din samling med exempelvis ett halsband eller ett par örhängen.

Gillar du smycken som känns exotiska och exklusiva och går att kombinera precis som du önskar tack vare en gemensam design är Safari Jewelrys smycken perfekta för dig. Smyckena passar både män och kvinnor i alla åldrar och skiljer sig verkligen åt från det typiska skandinaviska formspråket.

Material

Sterlingsilver och 14 karat guld är de material som används och smyckena är hundra procent nickelfria. Armbanden är komfortabla att bära då de inte upplevs som tunga på handleden trots den gedigna designen och utseendet.

Du kan själv välja vilket material som passar dig bäst, guld, silver eller koppar eller välja den kollektion där både guld och silver används.

Legenden om det afrikanska elefanthårsarmbandet

Legenden om armbandet går tillbaka över 1200 år. Man trodde att genom att bära armbandet skulle man skydda sig mot skador, sjukdom och olycka. De fyra knoparna symboliserar de starka naturkrafterna i livet: sol, vind, eld och vatten.

Strängarna, som kretsar genom knutarna skildrar årstiderna. Genom att förflytta knutarna längs tråden blandar man naturens krafter med livets ständiga utveckling och ger styrka till bäraren.

Gå till Safari Jewelry

Fakta & kontaktuppgifter för Safari Jewelry

Hemsida:

Adress:
American Elephant Hair Bracelets
Box 61606
931 60 Santa Barbara, CA, USA

E-post: info@safarijewelry.com

Gå till Safari Jewelry